Een logische opbouw

Zoals de naam al doet vermoeden, worden gietvloeren niet gelegd maar in lagen gegoten. De opbouw gebeurt in minstens vier stappen. Afhankelijk van het type ondervloer wordt er vastgesteld welke werkwijze van toepassing is.

De meest voorkomende zijn de cement dekvloer en de anhydriet vloer. Beide type vloeren worden voorbehandeld door middel van een primer hierdoor wordt de zuiging van de ondergrond weggenomen.

Indien nodig wordt de vloer als extra stap geëgaliseerd. Vervolgens wordt er schraaplaag gegoten. De schraaplaag dient om de meeste oneffenheden uit te vlakken.

Daarna wordt het vloeibare materiaal handmatig op de vloer gegoten en op laagdikte van ongeveer 3mm aangebracht.

Offerte aanvragen

Dit is de uiteindelijke gietvloer. Deze wordt alleen nog afgewerkt met een matte of glanzende eindcoating om de vloer te beschermen.

Bent u geïnteresseerd?

LIQUID Design Floors beschikt over een groot assortiment aan design en gietvloeren. Wij bieden daarin verschillende mogelijkheden aan in structuur en kleur.

Ook kunnen wij u bij laten staan door een (kleur)adviseur die begeleid in (kleur)keuze die aansluit op uw interieur. Wij zijn voortdurend bezig met het creëren van nieuwe methodieken en toepassingen. Ook werken wij nauw samen met internationale architecten en leveranciers, zo zijn wij vooruitstrevend en innovatief binnen de design vloeren branche.

Offerte aanvragen