Sport en instrooivloeren

Sportvloer van Liquid Design Floors

Offerte aanvragen

Tennissen doet u op een van de ingegoten kunstgrasvelden van Liquid Design Floors. De sportvloer bestaat uit ceramisch gecoate kwarts granulaten die gecombineerd worden met kunstgras. Het voordeel van de ronde vorm van de kwarts granulaten die gebruikt worden als basismateriaal voor de sportvloer is, dat water goed afgevoerd kan worden. Sportvloeren van Liquid Design Floors hebben een toplaag bestaande uit bindmiddelen en pigmenten. Door deze sterke toplaag is de sportvloer UV-bestendig zodat uw sportvloer niet vergeeld. Daarnaast is de sportvloer waterbestendig, slijtvast en bestand tegen chemische producten.

Eigenschappen sportvloer

De sportvloer van Liquid Design Floors heeft vier unieke eigenschappen:

  1. Ideale vorm en zeefmaat:
   De korrelverdeling speelt naast de grootte van de korrel een belangrijke rol in het al dan niet samenklitten van de korrels in grasmatten. De sportvloeren van Liquid Design Floors hebben wat betreft deze twee aspecten de perfecte verhouding. Door de ronde vorm klitten de korrels niet samen. Ook is er sprake van sterk drainerende eigenschappen en beschadigen de kunstgrasvezels nauwelijks.
  2. Ceramische inkleuring:
   De sportvloer kleurt Liquid Design Floors door verhitting tot zeer hoge temperatuur van de toplaag ceramisch in. Dat zorgt ervoor dat de kleur van de sportvloer op lange termijn behouden blijft.
  3. Kwaliteit:
   Met de sportvloeren van Liquid Design Floors kunt u rekenen op kwaliteit. De sportvloeren slagen met vlag en wimpel voor verschillende onafhankelijke tests, waaronder:
 • ISA Sport: hierbij heeft het Instituut voor Sportaccommodaties de sportvloer getest op UV-resistentie en slijtage-weerstand. Bovendien is de sportvloer getest op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid.
 • LABOSPORT: Dit instituut is wereldleider op het gebied van onafhankelijke tests op sportoppervlakten en -uitrusting. Het instituut testte de sportvloer grondig op samenstelling, vorm, waterdoorlatendheid en structuur.
 • Besluit Bodemkwaliteit: de sportvloer van Liquid Design Floors voldoet aan het Besluit Bodemkwaliteit. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over bodemverontreiniging met de sportvloer van Liquid Design Floors.

Uiteraard bent u er bij Liquid Design Floors ook van verzekerd dat wij bij onze sportvloeren uiterst strenge kwaliteitscontroles laten uitvoeren.

 1. Scherpe prijzen, snelle levering:
  De sportvloeren van Liquid Design Floors zijn uiterst scherp geprijsd omdat wij de sportvloer direct bij de fabrikant inkopen. Daarnaast hebben wij onze sportvloeren ook altijd op voorraad, zodat u verzekerd bent van een snelle levering.

Offerte aanvragen

De antislip instrooivloer

Een instrooivloer is de perfecte oplossing voor een ruimte waarin het belangrijk is dat u of uw medewerkers niet uitglijden. De instrooivloer van Liquid Design Floors wordt namelijk altijd opgeleverd met een antisliplaag. Dit antislipeffect beschermt u zelfs tegen uitglijden in natte omstandigheden. De antisliplaag is op waterbasis en wordt uitgevoerd met antislip-korrels. De antisliplaag kan in verschillende gradaties uitgevoerd worden. Indien u wilt, kunt u de antisliplaag op een later tijdstip laten verwijderen.

Oorsprong instrooivloer

De anti-sliplaag bij de instrooivloer werd oorspronlijk voor hotelketens ontwikkeld door de Nederlandse ingenieur Werner Boogaard. Het doel van de instrooivloer was om de badkamers en ruimte rondom de douche antislip te maken. Vervolgens bleken de voordelen van een vloer met een antislipeffect ook handig voor industriële toepassingen zoals fabrieken, distributiecentra (intern transport door vorkliften) en in de voedingsindustrie. Een bijkomend voordeel van de instrooivloer is namelijk dat het een volledig gesloten vloersysteem is. Zodoende is het een hele hygiënische vloer, want vuil en vloeistoffen zoals olie of water trekken niet in de vloer.

Kleuren instrooivloer

De antisliplaag is transparant. Dat geeft u veel mogelijkheden om de vloer precies naar uw wensen af te werken. Zo kunnen wij verschillende patronen of bijvoorbeeld uw bedrijfslogo in de vloer verwerken. Ook is het mogelijk om traptreden of andere belangrijke plekken in uw ruimte te markeren zodat ze extra opvallen. U heeft voor de kleur de keuze uit verschillende RAL-kleuren. U kunt zodoende kiezen voor een zeer opvallende instrooivloer of een vloer die een pure industriële functie heeft en er ook zo uitziet.